Privacy Verklaring

Hairdezign respecteert de privacy van de bezoekers van haar salon en van haar website, dat deden wij ook al toen hier nog niet zo goed op gelet werd.

We zullen proberen in een niet al te lang en ingewikkeld verhaal te vertellen hoe we met jouw privacy omgaan wanneer je onze salon en/of website bezoekt en wat jouw rechten zijn.

Natuurlijk doen we er alles aan om jouw prive gegevens prive te houden, daar kun je van op aan. We vragen wel gegevens van jou, maar dat doen we om je zo goed mogelijk te helpen. Welke gegevens dat zijn en waarvoor we ze gebruiken, vertellen we je hieronder.

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kun je terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Met het gebruik van onze  website ga je akkoord met de wijze waarop wij met jouw privacy omgaan.

Wat zijn de juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens?

We gebruiken jouw gegevens om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. We vragen jouw gegevens wanneer je een afspraak maakt in onze salon;

  • je voor- en achternaam
  • je telefoonnummer
  • je email adres

Op deze manier kunnen we je een bevestiging sturen van je afspraak en je een reminder om je er aan te herinneren dat je een afspraak bij ons hebt.

Wanneer je gebruik maakt van een contactformulier op onze website, gebruiken we het door jou ingevulde emailadres alleen om je een bericht terug te sturen. We bewaren jouw emailadres niet om je daarna bijvoorbeeld reclame toe te sturen.

Tevens registreren we welke producten we voor jou hebben gebruikt, zoals haarverf en kleurnummer.

In de AVG wordt deze grondslag “gerechtvaardigd belang” genoemd; we willen onze klanten namelijk een zo goed mogelijke, persoonlijke service bieden.

Hierbij denken we altijd aan jouw privacy. Dit doen we ook bij het gebruik van Social Media zoals Facebook of Instagram, wanneer je telefonisch contact met ons op neemt of wanneer we jou een email sturen.

Gegevens vacature

Op onze website hebben we een pagina waarop we een vacature hebben geplaatst met een formulier waarmee je je kunt aanmelden voor deze “job”.  Met de gegevens die we in dit formulier van jou vragen, proberen we een beeld te vormen van wie je bent en of je geschikt zou kunnen zijn voor de werkzaamheden die we hebben. We vragen de volgende gegevens:

je naam

je emailadres

je telefoonnummer

je geboortedatum

je Facebook- en Instagram profiel 

en we vragen je te vertellen waarom je bij ons wilt werken en wanneer je beschikbaar bent.

We gebruiken je naam, mailadres en telefoonnummer om contact met je op te nemen.

We vragen je geboortedatum omdat we op zoek zijn naar een jonge medewerker, die naast school en vakanties bij ons kan komen werken. Aan de hand van je geboortedatum bepalen we of je in deze groep behoort.

we vragen je Facebook- en Instagram profiel en dat is ietwat ongebruikelijk. Eigenlijk willen we gewoon voorkomen dat je door de vraag of je een foto wilt uploaden afziet van je deelname, omdat het uitzoeken van een foto je misschien ontmoedigd. We doen verder niets met deze gegevens, we kijken alleen even hoe je er uit ziet en vergeten het daarna weer!

Waarom je bij ons wilt werken en wanneer je beschikbaar bent is noodzakelijk om te bepalen of je geschikt bent voor onze vacature.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

Voor het registreren van jouw gegevens en jouw afspraak in onze salon, maken we gebruik van de diensten en de software van Davinci Salon automatisering, waar Barberbooking een onderdeel van is.

Voor het beheer van onze website en onze social media kanalen, maken we gebruik van de diensten van een web beheerder.

Beide partijen kunnen dan ook de door jou aan ons gegeven persoonsgegevens inzien, omdat deze in onze geautomatiseerde systemen staan opgeslagen. Wanneer u een vraag stelt via bijvoorbeeld 1 van onze social media kanalen, ziet onze webbeheerder de gegevens die je deelt in je bericht en de gegevens die je hebt gedeeld in je social media profiel.

Wij hebben met beide genoemde partijen duidelijke en bindende afspraken gemaakt over hoe we met de privacy van onze klanten om (willen) gaan en deze vastgelegd in een verwerkersovereenkomst.

We verkopen of geven jouw gegevens NOOIT aan derden voor advertentiedoeleinden of voor welk doel dan ook.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren jouw gegevens nooit langer dan nodig is. We moeten onze administratie bewaren voor de belastingdienst, niet leuk, maar moet. Daar staan eventueel jouw gegevens in als je bij ons betaald hebt.

De gegevens die je invult als je reageert op onze vacature, verwijderen we zodra de vacature sluit.

Cookies en Data

Op de website van Hairdezign zijn cookies geplaatst. We maken gebruik van zogenaamde’ functionele cookies’ en van ‘analytische cookies’.

Functionele cookies zorgen dat de website goed werkt. Analytische cookies geven ons informatie over hoe vaak onze website wordt bezocht en welke pagina’s het meest worden bekeken. Wij hebben dit zo ingesteld dat wij niet kunnen herleiden WIE onze website bekijkt, door de analytics te anonimiseren. Jouw IP adres wordt gemaskeerd, we hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google en we hebben afgesproken dat er geen data naar Google wordt verstuurd. We bewaren de gegevens uit het analytische cookie 14 maanden.

“embedded content”

Op onze website wordt gebruik gemaakt van het “online afspraak maken” formulier van Barberbooking. Dit stukje Barberbooking zie je op onze website, maar draait bij Barberbooking, zogenaamde “embedded content”. We hebben dus niet direct invloed op de cookies van Barberbooking. We verwijzen je naar de website van Barberbooking voor meer informatie hierover.

Op onze contact pagina hebben we een Google Maps kaartje geplaatst, zodat je ons makkelijk kunt vinden. Ook Google maps gebruikt cookies.

Op onze website laten we soms youtube filmpjes zien. Youtube plaatst cookies waar wij geen controle over hebben. Lees meer hierover in de privacyverklaring van Youtube.

Bij elke website die je bezoekt, plaatst ook je browser (Google Chrome, Safari, Firefox etc.) cookies. Deze instellingen kun je zelf beheren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan eens deze website: www.browserchecker.nl/cookies-verwijderen-instellen

Wat zijn jouw rechten?

Natuurlijk blijf jij baas over je eigen gegevens. Wil je jouw gegevens wijzigen, verwijderen of het gebruik beperken? Geen probleem! Laat het ons weten via de post, email, telefoon of je bezoek aan onze salon.

We willen, wanneer we jouw gegevens wijzigen of verwijderen wel zeker weten dat jij het bent, we kunnen dan ook om jouw identiteitsbewijs vragen.

Heb je vragen?

Voor vragen of klachten over je gegevens en de bescherming van je privacy kun je contact opnemen met Miranda of Annelies, of rechtstreeks met onze webmaster en beheerder van social media kanalen via het email adres webmaster@hairdezign.com

Wie is verantwoordelijk voor jou gegevens?

Wij zijn Hairdezign

Als je van nummers houdt:

ons KvK nummer is 67696503

Je kunt ons zo bereiken:

bellen: 0113-376099

mailen: info@hairdezign.com of webmaster@hairdezign.com

schrijven of langskomen: Molenweg 2A, 4493 AC Kamperland

Ben je er nog steeds? Heb je echt alles gelezen? Daar zijn we blij mee. Zo hebben we niet voor niets onze privacy verklaring opgesteld en ben je dus bewust bezig met je persoonsgegevens. Dat is mooi, want de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is met name gerealiseerd om bewustwording te creëren over de omgang met persoonsgegevens.

maart 2019